Gmina Wiązownica
BIP
KONTAKT

Nasza Gmina

Odwiedź nas

Nasza Gmina

Odwiedź nas

Nasza Gmina

Odwiedź nas

Nasza Gmina

Odwiedź nas

Nasza Gmina

Odwiedź nas

Nasza Gmina

Odwiedź nas

Jesteś tutaj:
Klauzula informacyjna zgodna z RODO
2018-05-30
Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1), zwanego dalej „RODO” informują , że:


 
  1. Administratorem danych osobowych jest: Urząd Gminy Wiązownica, ul. Warszawska 15, 37-522 Wiązownica.
  2. Jeśli ma Pani/Pan pytania dotyczące sposobu i zakresu przetwarzania Pani/Pana danych osobowych w zakresie działania Urzędu Gminy Wiązownica, a także przysługujących Pani/Panu uprawnień, może się Pani/Pan skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych za pomocą adresu merit.inspektor.rodo@gmail.com.
  3. Administrator danych osobowych  przetwarza Pani/Pana dane osobowe na podstawie obowiązujących przepisów prawa, zawartych umów oraz na podstawie udzielonej zgody.
  4. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są w celu/celach:
  1. wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Administratorze;
  2. realizacji umów zawartych z kontrahentami Gminy Wiązownica;
  3. w pozostałych przypadkach Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są wyłącznie na podstawie wcześniej udzielonej zgody w zakresie i celu określonym w treści zgody.
  1. W związku z przetwarzaniem danych w celach o których mowa w pkt 4 odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być:
  1. organy władzy publicznej oraz podmioty wykonujące zadania publiczne lub działające na zlecenie organów władzy publicznej, w zakresie i w celach, które wynikają z przepisów powszechnie obowiązującego prawa;
  2. inne podmioty, które na podstawie stosownych umów podpisanych z Gminą Wiązownica przetwarzają dane osobowe. 
  1. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w pkt 4, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa.
  2. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przysługują Pani/Panu następujące uprawnienia:
  • prawo dostępu do danych osobowych, w tym prawo do uzyskania kopii tych danych;
  • prawo do żądania sprostowania (poprawiania) danych osobowych,
  • prawo do żądania usunięcia danych osobowych (tzw. prawo do bycia zapomnianym),
  • prawo do żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • prawo do przenoszenia danych,
  • prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych,
  1. Dane nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy. Administrator jednocześnie informuje, że w celu ochrony danych przed ich utratą zostały wdrożone odpowiednie procedury.
  2. Przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
 
 

 

Czytano: 1766 razy
czerwiec
2018
PN WT ŚR CZ PT SB ND
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
30 11
Informacja o posiedzeniach Komisji Rady Gminy
Przewodnicząca Komisji Oświaty, Zdrowia, Spraw Społecznych i Rodziny p. Grażyna Kiper zwołuje posiedzenie na dzień 03.12.2018 (poniedziałek) o godzinie 1300.  Przewodniczący Komisji Budżetowo – Gospodarczej p. Stanisław Ryzner zwołuje posiedzenie na dzień 03.12.2018 (poniedziałek) o godzinie 1300.   Przewodniczący Komisji Rewiz...
28 11
Zaproszenie na sesję
K.R. II .2018                                                                              Wiązownica, 27.11.2018 r.       &...
26.07.2018
VI Amatorski Turniej Tenisa Ziemnego...
26 07
RELACJA Z PUCHARU WÓJTA W PIŁCE NOŻNEJ 2018
​Puchar Wójta w Piłce Nożnej 2018...
09 07
Informacja
Puchar Wójta 2018...
05.12.2018
ZARZĄDZENIE  Nr 115/2018   Wójta Gminy Wiązownica z dnia  5 grudnia 2018r. ...
05 12
Ogłoszenie
ZARZĄDZENIE  Nr 114/2018   Wójta Gminy Wiązownica z dnia  5 grudnia 2018r.   w sprawie:  ogłoszenia wykazu nieruchomości zabudowanych  przeznaczonych do najmu na okres  do 3 lat w drodze bezprzetargowej. ...
28 11
Wyniki głosowań Radnych na I Sesji Rady Gminy Wiązownica
                                                 Raport wyników głosowań Radnych na I Sesji Rady Gminy Wiązownica ...
22 11
Informacja dot. wypłaty stypendium szkolnego
Wójt Gminy Wiązownica informuje, że w dniu 26.11.2018 r. będzie wypłacana Pomoc materialna o charakterze socjalnym - stypendium szkolne za okres od 1.09.2018 r. do 31.12.2018 r.  Stypendium szkolne będzie wypłacana przelewem na konto (zgodnie ze złożoną dyspozycją) lub do odbioru w kasie Urzędu Gminy Wiązownica od godz. 11.00....

[ZAMKNIJ]
Nowe zasady dotyczące cookies. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.